Takuu- ja huolto­palautukset

Takuupalautetut ja huoltoon menevät laitteet saattavat usein sisältää vioittuneita akkuja, minkä takia näiden laitteiden asianmukainen käsittely on erityisen tärkeää.

Riskit

Myymälöihin tai varastoihin voidaan toimittaa takuupalautettuja, takaisinvedettyjä tai huoltoon meneviä laitteita, jotka saattavat sisältää litiumioniakkuja. Akut ja laitteet voivat palautua pakkauksissa, joissa ei ole merkintää litiumioniakusta. Kuka tahansa asiakas voi tuoda akun mukanaan kauppareissulla.

Käytetyissä akuissa voi olla vaurioita, jotka tekevät niistä palovaarallisia. Käytettyjä akkuja tulee käsitellä varoen ja kohdella kuten vaurioituneita akkuja, kunnes on saatu riittävä varmuus siitä, että ne eivät ole vaurioituneita. Vaurioituneita tai vaurioituneiksi epäiltyjä akkuja ei tule lähettää eteenpäin muuta kuin kierrätykseen.

Säilytys ja lähettäminen

Merkitse akut tai akkuja sisältävät laitteet yrityksen ohjeiden mukaisesti. Älä irrota akkua laitteesta.

Säilytä palautettuja akkuja ja niitä sisältäviä laitteita niille merkityssä paloturvallisessa paikassa erillään muusta varastosta työnantajasi ohjeiden mukaan. 

Noudata huolellisesti työnantajasi, kuljetusliikkeen tai vastaanottajan antamia ohjeita laitteen tai litiumioniakkujen pakkaamiseen ja pakkauksen merkitsemiseen kuljetusmääräysten mukaisesti. Jos yrityksessäsi on vaarallisten aineiden kuljetuksen turvallisuusneuvonantaja, kysy häneltä apua tarvittaessa.

Jos asiakas kysyy ohjeita laitteeseen kuuluvan akun käsittelyyn, kehota tuomaan laite itse tai noudattamaan rahdinkuljettajan ohjeita pakkaamisesta ja merkitsemisestä.