Näin varaudut

Litiumioniakkupaloja ennaltaehkäistään parhaiten huolehtimalla, että akkujen käsittely- ja säilytystilat ovat turvallisia ja että henkilökunta on koulutettu ja toimii oikein.

  1. Tunnista riskit ja ymmärrä ne. Litiumioniakusta alkava rakennuspalo on todella vaarallinen työntekijöille ja asiakkaille.
  2. Älä yritä avata akkuja tai poistaa laitteessa kiinteästi olevaa akkua ellet tiedä mitä teet. Jos työskentelet litiumioniakkujen kanssa, mieti aina ennen työhön ryhtymistä: voiko akku syttyä? Jos akku syttyy, mitä teen?
  3. Varaudu siihen että litiumioniakku voi aiheuttaa palon. Käsittele akkuja tämän ohjeen mukaan. Älä jätä erityisesti tuntemattomia akkuja lojumaan! Arvioi vaara ja vie akku oikeaan säilytyspaikkaan.
  4. Älä ikinä laita litiumioniakkuja tai muita akkuja roskiksiin.
  5. Selvitä, missä työpaikkasi alkusammutusvälineet ovat ja miten akkupalossa on tarkoitus toimia. Hyviä alkusammutusvälineitä ovat kannelliset teräsastiat, sammutuspeite ja vesi.
  6. Osallistu litiumioniakkupalojen alkusammutuskoulutukseen, jos sellainen järjestetään ja lue kiinteistön pelastussuunnitelmasta, miten akkupalossa on tarkoitus toimia ja missä ovat evakuointireitit.